Prezent

Prezent

 • Arhitectura contemporana norvegiana #7

  Expozitia itineranta „Contemporary Norwegian Architecture # 7“, realizata de Muzeul National de Arta, Arhitectura si Design din Norvegia, ajunge în 2014 la Bucuresti

 • Imagine. Arhivă

  AMNAC anunţă lansarea de către MNAC, in colaborare cu Asociaţia, a unei prime expoziţii Foto cuprinzând fotografii şi negative din arhiva muzeului

 • JOSEF KOUDELKA – Invazie 68 Praga

  În timpul celor sapte zile din august 1968 Josef Koudelka, pe atunci în vârsta de treizeci de ani, a realizat o serie de fotografii pe care a reusit ulterior sa le scoata din tara, emigrând în Franța.

 • Mircea Cantor: Q.E.D.

  MNAC / Muzeul Național de Artă Contemporană prezinta "Mircea Cantor: Q.E.D.", prima expoziție personală în România a unuia dintre cei mai importanţi tineri artişti, activi pe scena internațională în ultimii zece ani. Q.E.D. este cea mai amplă prezentare a operei lui Mircea Cantor de până acum, cuprinzând 30 de titluri: fotografii, filme, desene și sculpturi.

JOSEF KOUDELKA – Invazie 68 Praga

17.10.2013 – 2.02.2014
 
Vernisaj: joi, 17 octombrie 2013, ora 19
 
MNAC Anexa – et. 3, Calea Mosilor nr. 62 – 68, Bucuresti
 
in prezenta artistului
 
Expozitia este organizata de Centrul Ceh din Bucuresti si Institutul Francez din România,
sub patronajul Domnului Victor Ponta, Primul Ministru al României.
 
 
 
În timpul celor sapte zile din august 1968 Josef Koudelka, pe atunci în vârsta de treizeci de ani, a realizat o serie de fotografii pe care a reusit ulterior sa le scoata din tara, emigrând în Franța. Fotografiile lui au fost publicate de agentia Magnum Photos în 1969, în numeroase reviste internationale cu ocazia împlinirii unui an de la invazie, fara a mentiona numele autorului. Josef Koudelka, unul dintre cei mai importanti fotografi contemporani din lume, a fost recunoscut ca autorul fotografiilor abia în 1985, dupa moartea tatalui sau, care ramasese în Cehoslovacia.
 
„Aceasta expozitie si carte este despre invazia la care România – singura tara dintre tarile semnatare ale Pactului de la Varsovia – a refuzat sa participe. În plus, de România ma leaga si o amintire personala – am fost aici de multe ori si iubesc aceasta tara,” spune Koudelka, care a vizitat România înca din anii 60.
 
Expozitia este organizata de catre Centrul Ceh si Institutul Francez, în colaborare cu MNAC si Magnum Photos Paris.
 
Parteneri principali:
 
Air France, Apa Nova Bucuresti, Boutique Restaurant Chocolat Createur de Gout, Carrefour România, CEZ România, Orange România, Rigips Saint-Gobain, Staropramen.
 
Expozitia va fi deschisa în perioada 17.10.2013 – 2.2.2014, de marti pâna duminica, între orele 11 – 19.
 
Un album de fotografie cu titlul „Invazie 68 Praga” va fi publicat de editura ART.
 
Expozitie dedicata memoriei lui Mihai Oroveanu.